Laat financiële kennis & skills groeien.

Verminder de geldzorgen en stress van je medewerkers

Zijn jouw Young professionals al financieel fit en stressbestendig?

Het programma is gratis!

De keuze voor Financiële kennis en goed werkgeverschap

Inleidende tekst

Met dit unieke programma krijgen young professionals (18-28 jaar) de mogelijkheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen die leiden naar financiële vrijheid en meer controle over hun financiële situatie. Onze training is speciaal ontworpen om young professionals op persoonlijk niveau financiële geletterdheid aan te leren zodat zij beschikken over de tools en kennis om hun financiële doelen te verwezenlijken.

Ontwikkeld door een team van gerenommeerde financiële experts, vermogensbeheerders en succesvolle ondernemers, biedt onze training young professionals de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om hun financiële situatie te verbeteren en meer vrijheid en mogelijkheden te creëren.

Deze training is speciaal ontworpen voor organisaties die werken met young professionals tussen de 18 en 28 jaar en willen investeren in het tegengaan van financiële stress. En als cherry on top: we bieden het programma volledig gratis aan.

Kelly Kramer

Directeur Holthaus Advies
Gespecialiseerd in Fiscaal Recht.

Over de training

Het programma bestaat uit 5 modules gebaseerd op de 5 pijlers voor financiële geletterdheid. Op maat programma van 1,2 of 3 modules is ook mogelijk.

Iedere module duurt 2 uur en kan plaats vinden op de locatie van uw organisatie of op een locatie die wij voor u regelen. Dit kan binnen of buiten werktijd georganiseerd worden.

Kosten voor deelname is gratis. Het programma wordt u aangeboden dankzij steun van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit, de Triodos Foundation, KNR-Pin, StudentenwelzijnFonds, VSB Fonds en het RC-Maagdenhuis.

Programma

Module 1

De psychologie van geld

Geld heeft een diepgaande invloed op ons welzijn, maar het is vaak moeilijk om er openlijk over te praten, vooral voor jonge professionals.  Financiële redzaamheid is cruciaal om verstandig met geld om te gaan, inclusief inzicht in inkomsten, budgetteren en verstandige leenkeuzes maken. 

Deze module richt zich op de sociaal-emotionele aspecten van geld voor jonge professionals, inclusief het veranderen van gedrag, het opbouwen en onderhouden van een betrouwbaar vangnet en het verminderen van stress over geldzaken.

 1. Begrijpen van de sociaal-emotionele aspecten van geld en hoe deze ons financiële gedrag beïnvloeden.
 2. Begrijpen van de voordelen van financiële redzaamheid en hoe dit kan bijdragen aan een betere financiële situatie.
 3. Begrijpen van het belang van een vangnet en hoe dit kan bijdragen aan het voorkomen van financiële problemen.
 4. Leren hoe financiële stress kan worden verminderd.
 5. Leren hoe financieel gedrag kan worden veranderd en hoe financiële redzaamheid kan worden verbeterd.
 6. Leren hoe financiële kennis en vaardigheden kunnen worden toegepast in het dagelijks leven om financieel gezond te blijven.

Module 2

Organiseren van geldzaken

Deze module richt zich op essentiële geldvaardigheden om financiële zaken te beheersen. Deelnemers leren hoe ze een solide budget kunnen opstellen en zich eraan kunnen houden, inzicht kunnen krijgen in inkomsten en uitgaven, slimme financiële keuzes kunnen maken en zich kunnen beschermen tegen financiële risico’s. Door het beheersen van deze vaardigheden kunnen deelnemers financiële stress verminderen en betere uitgaven- en investeringsbeslissingen nemen.

 1. Leren hoe je een budget opstelt dat afgestemd is op jullie inkomsten, uitgaven en financiële doelen.
 2. Leren hoe je een overzicht kunt maken van je financiële stromen. Dit omvat het bijhouden van inkomsten, het identificeren van vaste lasten en het bewust worden van je uitgavenpatronen.
 3. Leren hoe je weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot financiële producten en diensten.
 4. Leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen financiële risico’s.
 5. Leren van strategieën en technieken om je financiële stress te verminderen.

Module 3

Inkomsten genereren en sparen

Deze module leert deelnemers hoe ze op een slimme en verantwoorde manier geld kunnen verdienen. Onderwerpen zijn bijbaantjes, freelance werk, contracttypes en ondernemerschap, inclusief vereiste vaardigheden en aandachtspunten. Ook wordt geleerd hoe je op lange termijn kunt sparen en verstandige investeringen kunt doen. De training is interactief en praktijkgericht, met opdrachten, voorbeelden en de mogelijkheid tot het maken van een persoonlijk financieel plan.

Na deze module hebben deelnemers kennis over inkomstengeneratie en kunnen ze zelf aan de slag met het opbouwen van een financieel gezonde toekomst.

 1. Deelnemers leren verschillende mogelijkheden om geld te verdienen, zoals bijbaantjes, freelance werk, flexibele contracten en ondernemerschap.
 2. Deelnemers leren welke vaardigheden en eigenschappen belangrijk zijn om succesvol te zijn in hun gekozen inkomstenbronnen.
 3. Deelnemers leren hoe ze een persoonlijk financieel plan kunnen maken dat aansluit op hun inkomstenverwachtingen en financiële doelen. Ze ontwikkelen een strategie om hun inkomsten te beheren, sparen en investeren om een solide financiële basis op te bouwen.
 4. Deelnemers leren hoe ze slimme spaar- en investeringsgewoonten kunnen ontwikkelen om hun vermogen op de lange termijn te laten groeien.

Module 4

Verantwoord lenen & schulden

Deze module leert deelnemers alles over verstandig lenen en het voorkomen van problematische schulden. Onderwerpen zijn onder andere het vergelijken van leningen, soorten rentes, rente en aflossing, en het kiezen van de juiste aflossingsvorm. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van betalingsachterstanden en het beperken van risico’s op financiële problemen.

Na deze module hebben deelnemers een grondig begrip van verantwoord lenen en weten ze hoe ze financiële problemen kunnen voorkomen. Dit helpt hen om financieel gezond te blijven en een succesvolle toekomst als jonge professionals te bereiken.

 1. Deelnemers leren de principes van verantwoord lenen en begrijpen de mogelijke risico’s en gevolgen van het aangaan van schulden. Ze krijgen inzicht in de voor- en nadelen van leningen en ontwikkelen de vaardigheid om weloverwogen beslissingen te nemen bij het lenen van geld.
 2. Deelnemers leren hoe ze leningen kunnen vergelijken op basis van rentetarieven, voorwaarden en kosten. Ze krijgen inzicht in de verschillende soorten leningen en kunnen een weloverwogen keuze maken die past bij hun financiële behoeften en doelen.
 3. Deelnemers leren hoe rente en aflossing werken en hoe ze de juiste aflossingsvorm kunnen kiezen die past bij hun financiële situatie. Ze ontwikkelen vaardigheden om een realistische aflossingsplanning te maken en leren hoe ze betalingsachterstanden kunnen voorkomen.
 4. Deelnemers leren hoe ze financiële risico’s kunnen beperken en problematische schulden kunnen voorkomen. Ze ontwikkelen strategieën om hun leningen op een beheersbare manier af te lossen, leren hoe ze betalingsachterstanden kunnen vermijden en krijgen inzicht in de stappen die ze kunnen nemen als ze financiële problemen ervaren.

Module 5

Voorbereid zijn op financiële ontwikkelingen

Deze module inspireert deelnemers en leert hen hoe ze financiële doelen kunnen stellen, eraan kunnen werken en met vertrouwen kunnen omgaan met toekomstige financiële ontwikkelingen. Onderwerpen zijn onder andere het stellen van financiële doelen, het evalueren en monitoren van de financiële situatie, het anticiperen op toekomstige veranderingen en het belang van financiële flexibiliteit.

Na deze module zijn deelnemers in staat om financiële doelen te stellen, de financiële situatie effectief te evalueren en te monitoren, proactief te anticiperen op toekomstige veranderingen en financieel flexibel te zijn.

 1. Deelnemers leren hoe ze duidelijke en opwindende financiële doelen kunnen stellen die hen motiveren en richting geven voor hun financiële reis.
 2. Deelnemers leren hoe ze hun inkomsten en uitgaven kunnen evalueren en bijhouden, waardoor ze meer grip krijgen op hun financiële situatie en bewuste keuzes kunnen maken.
 3. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om zich voor te bereiden op en proactief om te gaan met financiële veranderingen, zoals veranderingen in inkomsten, gezinssituatie en economie.
 4. Deelnemers leren strategieën om financiële stress te verminderen en veerkrachtig te blijven in tijden van verandering.
 5. Deelnemers ontdekken hoe ze kunnen omgaan met onverwachte kosten en financiële problemen kunnen voorkomen.

Waarom deze training aanbieden aan je werknemers?

Het programma draagt bij aan verzuimreductie vanwege financiele stress, empowerment van Young Professionals en psychologische vaardigheden die verder rijken dan alleen het omgaan met financien.

Young professionals leren financiële stress te beheersen en ontdekken hoe zij hun financiële situatie kunnen transformeren voor een stabiele financiële toekomst.

Tijdens de training ontvangen deelnemers persoonlijke begeleiding van zeer ervaren trainers die gespecialiseerd zijn in financiële educatie en kunnen inspelen op de persoonlijke situaties van deelnemers.

More
About

Money

Investeer nu in je medewerkers

Aanbevelingen van partners

Download het informatieboekje